Tuesday, 16 August 2011

agak2 yg mne??

kuning-pndiam
biru-jujur
mErah-panas baran
hiJau-peramah
Ungu-comel
pink-nakal
hitam-perangai pelik
c0klat-mnje
0rEn-prs0naLIti yg mnrik
kELabu-pandai jg hti tmn
JIngge-brutal

yg mne sesuai untuk sye??
Mesti comment tau...

Sunday, 14 August 2011

anis nadira

woi! kau xyah tujuk baik depan orang lah....kalau kau nk kate aq mule kan dulu....aq ade bnyak bukti yg kau mulekn dulu......
kau nie memng xdek bahase yg sopan ke???melainkan perkataan yg same je kau cakp seperti:

batak
sial
bodoh
b___I
budak hingusan
dan lain2

aq ade byk bukti kt fb and henpon
kau xyah tujuk baik lah....
konon2nye ade geng name APPLE lah konon....
bla lah aq x heran...
kau kte aq cuak??
untuk ape aq cuak ngn kau???

lebih baik aq takut ngn allah S.W.T lgi bagus...
kau ingt kau berani nk belasah aq??
kalau berani meh lah sini...

kalau mk bapak aq tau memng nahas lah kau....
kau kire beruntung lah aq xkasik tau kt bapak ngn maak aq...
kau ingt aq xtau ape yg kau cakp dalm henpon kt FARAH ???
mse darjh 5??
kau meng kuang hajr giler d0wh...
aq xtau lah nape mira nk kawan ngn kau gile2...
 tp memnglah kau nsib bek lah sekarang nie bulan ramadan....
kalau x dah lame aq mengamok.....

sabar2....fuhhh....

Saturday, 13 August 2011

synng IBU




Bila seronok, cari...pasangan
Bila sedih, cari....Ibu
Bila berjaya, ceritakan pada....pasangan
Bila gagal, ceritakan pada....Ibu
Bila bahagia, peluk erat....pasangan
Bila berduka, peluk erat....Ibu
Bila nak bercuti, bawa....pasangan
Bila sibuk, hantar anak ke rumah....Ibu
Bila sambut valentine.. bagi hadiah pada pasangan
Bila sambut hari ibu...cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. kita ingat pasangan
Selalu.. Ibu ingat kat kita
Bila-bila... akan talipon pasangan
Entah bila... nak talipon Ibu
Selalu...belikan hadiah untuk pasangan
Entah bila... nak belikan hadiah untuk Ibu
Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Ibu?
Ibu bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya........
Tapi kalau Ibu sudah tiada..........
Ibu...RINDU Ibu.... RINDU SANGAT....
Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Friday, 12 August 2011

perbualan aq ngan anis nadira kt dalm Fb chat..


tk ad lh sakaissss!

cakp elok2 xleh ke?

tk boleh lh sygssss! *dh ckup mnje dh niey!

:p

we follow aq
dah boleh dah
follow lah cepat
dah boleh dah

dah follow dh lh sakai mambai kelembai


kau nie memang mulut kuang hajar  
en??
x leh cakp elok2 ke??aq akpo ngn kau elok2 en?

dah allah jadikan aku macam nie. wey, kalau setakat nk suruh aku follow, baik tk payah lah -,-

ok....kalau kau cakp kt orang cam nie lg....aq doa kan kau xdapt 5A dalm UPSR...sebelum kau doa kan aq....dan aq doakkan kau supaya kalau kau doakan aq yg jahat2 xkan termkbul....kecuali kalau yg baik2....cume yg ikhlas.....amin..

alahai, tak gentle lh der. ingat mak bapak aku lahirkan aku nie batak? wey, stkt nak doakan aku tak dapat 5A? petik jari jea lh! fine, kau doakan sekarang! try ah, gelabah jea.

kau lek eh, hari Isnin mampos kau aku buat wey. tak batak ah. ingat kau ada budak, aku takut ke pundek?
4


berbaek lah ye...

Mira and Ain ... xyah lah gad0wh...sbb kalau setakat korang nk gadowh nie cume pasl die xdek gunenye...x yah lah berebut yea....kalau die kate lepas UPSR lepas UPSR lah...jagn kelam-kabut sangt...sekali due2 xdapt...baru tau....sabr ek Mira .. Ain .. aq tau perasaan korang...tp UPSR ingat jugak tau...hehhe....jgn marah aq pulak tau...kalau kau rase aq sokong belah mane2 pihak...tp sebenrnye aq xsokong mane2 pihak p0wn...kecuali kalau aq rase aq patut bet0wlkan aq tolong lah orang tu....

Aq haRp korang berbaiik semule lah ye....
kalau gad0wh2 x gentle lh....
fight je terus... face to face....
eh jgn main2 je....jp g nnti korang buat betul2 pulak....
nononono......
korang kan BAIK...
xdek lah baik sangt...
ok2...sampai sini je lah yg sempt aq type....
len kali sambung cite nie pulak k...


Tuesday, 9 August 2011

Awak tau saye Sayang Gile kt awak???
Awak tau saye cinte gile kt awak??
Awak tau saye Setia menunggu awak??
Awak tau x sume tu???
Awak cakap lah yg Awak tau sume tu...
dan cakp jugaklah yg awak p0wn same cam tu...
<3 <3 <3 <3 <3

siape nie agaknye....Teke lah....

his mine ______

Sunday, 7 August 2011

AssalamuLaiKum

Love me 
Or
Hate me 
PERSONALLY DON'T CARE !

Saturday, 6 August 2011

Ape lah Aq NIe>...

aq nie xhabis2 asyik terfollow blogger sindri....
bengng betul lah ......
ape lah...
aq ingatkan kalau aq buat blog baru xdek lah jdik cam nie ...
tp xdek nye...
jdi jugak....haishhhh...
sabo je lah....
mcam mane nak buat ek???
patutnye 4 nie 5 .... (followers)
hemm.....
stress lah macam nie.....
wlau ape2 p0wn...
thanksss...
kepade yg dah follow blog aq nie...
tp klau bel0m..follow lh cepat2 ye....

ok...bye2...
...

dugaan

hmm...bile lah nak berbuke nie...
aq dh xsbr2 dah nie...
tp macam nie lah sebelum berbuke kalau selepas dah berbuke mesti makanan tu dah xnak makan lagi dah....
hmmm....yang paling aq xsuke tu ialah time mase nk sahur...
kene bangun subuh2...pastu makan....
tp aq makan xpernah p0wn tambh 2kalli time sahur...
sabb aq mas makkn p0wn leh tidur....
walaup0wn aq dah g BAsuh muKa....
inilah ~~~DUGAAN~~~~~bak kate citer UPIN IPIN...
Betul3....<3 that ...
ape2 p0wn...
malam nie nak g sembhyang terawih kt masjid jamek nakhoda....harap2 cxdek kene mcam semalam yg tentang MERCUN tu...hehhe....kate SYASYA kelakarlah yg pasl mercun tu...sbb masetu die ade....
ok l;ah....dah nak berbuke dah nie....
selamat berbuka puasa kepade semua umat islam terutamenye pembace2 MY BLOGGER nie ok...
thankss yaw....
salm...

Friday, 5 August 2011

sekolah agame ku....

rindu arh kat sekolah agame aq yg dulu 2.....
kan best kalau aq g sekolah balk .....
itulah keangan aq yg silam....
rindu 2.... :(
nie gmbr sekolah aq yg dulu...
Kafai al-Humaira







fuhh nasib baik...

Nasib baik lah aq nie masih ade kt RUMAH kalau xdah lame aq ade kt  HOSPITAL....
sbb...semalam mase aq nk g masjid untuk sembhyang terawih...
aq ade lah nmpak asp kt tepi jalan tuwh...pastu aq xtau pulaak yg tu sebenarnye MERCUN MANCIS...
aq apelagi...aq jalan je lah ngn syasya....sebenarnye mercun tu lagi 2saat nk ,meletup..
aq terlompat...hmpir nak terkena mercun tu..
2tapak je aq jalan....meletup terus.....
tp alhamdullillah lah aq masih hidup.....mati2 aq ingat kan tu rokok...
mase tu aq ngan Syasya....
budak2 lelaki tu gelak2....
bukan nak bgtau....
kalau kerete ke motor ke lalu kt situ xtau lah nak ckp camne....

THE END